hand holding give

Mensen geven cadeaus op Kerstmis zoals Borat mankini om te laten zien dat ze erom geven en aan de andere persoon denken. Het is ook een manier om de geboorte van Jezus Christus te vieren, die op 25 december werd geboren. Het is een aloude traditie om geschenken te geven op Kerstmis. Hoewel het heidense wortels heeft, wordt de vakantie nu geassocieerd met het geven en ontvangen van geschenken van vrienden en familieleden. Mensen proberen vaak te raden wat ze zullen krijgen en vragen zich af of ze überhaupt iets gaan ontvangen. De verwachting kan opwindend en zenuwslopend zijn voor sommige mensen die zich zorgen maken over hoeveel geld anderen misschien aan hen uitgeven of dat hun geschenk zelfs op tijd zal aankomen voor eerste kerstdag. Subsidies worden echter meestal gegeven omdat mensen om elkaar geven en willen laten zien dat ze aan de persoon hebben gedacht, vooral in deze drukke tijd van het jaar waarin iedereen rondloopt en probeert op het laatste moment te winkelen voor de grote dag arriveert.

Geschenken geven in de moderne tijd

Het is een echt en algemeen geaccepteerd feit dat de oorsprong van het geven van geschenken op Kerstmis dateert uit meer dan tweeduizend jaar geleden. Het geven van geschenken was al in zwang voordat het christendom kwam, waarbij de Romeinen en Grieken er een grote voorliefde voor toonden. Dus toen deze christelijke vakantie kwam, werden veel gebruiken uit de vorige heidense eeuwen geabsorbeerd.

De keuze van de mensen

Het lijkt erop dat het idee om geschenken te geven als een vorm van vrolijk maken iets is dat tot nu toe bij mensen is gebleven. De traditie van het uitwisselen van geschenken op Kerstmis heeft misschien rond dezelfde tijd dat Jezus werd geboren, maar het is sindsdien geëvolueerd naar zoveel meer. Tegenwoordig is het geven van geschenken op Kerstmis direct gekoppeld aan iemands sociaal-economische status.

Waarom geven we geschenken?

Er zijn veel redenen waarom mensen geschenken geven op dit feest, maar de meest relevante is voor het pure plezier ervan. Het ontvangen van een geschenk op Kerstmis is tenslotte een integraal onderdeel van de viering geworden. Groepen geven het meestal als vrienden en families om elkaar te laten zien dat ze om hen geven. Deze geschenken kunnen materieel of niet-materieel zijn (zoals een vriendelijke daad), omdat het een geschenk is dat wordt gegeven om vreugde te brengen aan de ontvanger.

Andere redenen achter het geven van geschenken op Kerstmis

In sommige families heeft het geven van geschenken gedurende deze tijd ook te maken met erfenis en eigendom. Ze delen hun nakomelingen van sieraden of rijkdom om te hebben voor het geval er iets ongelukkig met hen gebeurt. Er zijn ook gevallen waarin het geven van geschenken op Kerstmis wordt gebruikt door ouders om het gedrag en acties van hun kinderen te beheersen. Ze doen dit door goede daden te belonen met nieuwe dingen of contant geld. Een boodschap van de wijze en oud, terwijl het lijkt dat het idee van geschenken zo lang bestaat, het is een vrij recent fenomeen. Sommige van de wijste en oudste mensen die ooit op deze planeet hebben gelopen, denken dat het tijd is om verder te gaan met onze gehechtheid aan dingen. Ze geloven dat we meer in contact moeten zijn met wie we zijn en waarom we ons echt vervuld als mensen voelen, in plaats van zo bezorgd te zijn over materiële items zoals geld, huizen of auto's. Wat vind je hiervan?

Nog steeds niet overtuigd dat je deze kerst geschenken moet geven?

Hoewel het misschien een uitdaging is om in het begin te begrijpen, is er veel waarde in het geven. Het geven van geschenken op Kerstmis kan een persoon een beter gevoel over zichzelf laten voelen, en ze hebben de neiging het gebaar meer te waarderen wanneer ze geven dan wanneer ze ontvangen. Als je ooit deel uitmaakt van deze traditie, zul je weten hoe emotioneel het kan worden! Uiteindelijk gaat het geven van geschenken op Kerstmis meer over het maken van andere mensen gelukkig maken dan er zelf een ontvangen. Cadeautjes geven Is niet bepaald een oude traditie, maar het is zo ingebakken in onze samenleving dat we de neiging hebben om de werkelijke verdiensten en het doel ervan over het hoofd te zien. Het lijkt misschien allemaal om het geschenk, maar als je een beetje dieper kijkt, gaat het meer om liefde te tonen en te geven zonder iets voor terug te verwachten. Dus als je je geschenken vandaag nog niet voor Kerstmis hebt ontvangen, onthoud dan: dit is het seizoen van geven.