Stranger Things

De Hawkins bende wordt voor het eerst gescheiden na de gebeurtenissen van seizoen 3!

Terwijl ze worstelen door de middelbare school in Californië, waar pestkoppen het leven van El met name een levende hel maken, vinden El en Will het leven bijzonder moeilijk.
Hoewel Mike's langeafstandsrelatie met EL meer gespannen wordt, gaat de rest van de bende terug in Hawkins.

Tijdens de voorjaarsvakantie kan de bende zich opnieuw samenstellen voor nieuwe avonturen, die dient als de katalysator voor de evenementen van seizoen 4. De leuke tijd die ze hadden gepland, verandert echter snel in een nachtmerrie als een nieuwe dreiging voortkomt uit de ondersteboven! 

Als het gaat om ons terug te nemen in de tijd en ons eraan te herinneren hoe geweldig lente van 1986 was (natuurlijk zonder Vecna ​​...), dan gaat er niets boven vreemde dingen. Uit muziek, films en mode kunnen we je verzekeren dat het niet nodig is om de heuvel op te rennen om eraan te worden herinnerd hoe het voelt om naar 1986 te worden getransporteerd!

Phoebe Cates Craze! 

Natuurlijk was Phoebe Cates populair in de jaren 1980! Hoe kunnen we de aflevering vergeten wanneer snelle tijd bij Ridgemont High werd genoemd?  Robin blijft een ondersteunende buddy in Steve, die deze keer hun gedeelde werk in een videotheek gebruikt om haar aan te moedigen dat haar nieuwe verliefdheid haar misschien leuk vindt. Zijn bewijzen? Een exemplaar van "Fast Times at Ridgemont High" werd teruggegeven door genoemde nieuwe crush, en de dvd werd gepauzeerd net toen het personage van Phoebe Cates een rode bikini aantrok (en vervolgens vertrok).

Hellfire Panic! 

Hellfire Club! Als het gaat om rollenspelgames, hebben de jaren 1980 een aanzienlijke cult-aanhang. Laten we de "satanische paniek" van die tijd echter niet vergeten! Nou, niets anders dan de legendarische "Hellfire Club" kan dat uitleggen!

De naam van de Kerkers en Draken Group De Hawkins -kinderen hebben twee verschillende betekenissen. Allereerst is het een knipoog naar de X-Men-strips, waar een bende de "Hellfire Club" wordt genoemd, een belangrijke rol spelen in een aantal verhalen. Het verwijst ook naar de 'satanische paniek' van de periode. Eddie leest zelfs een tijdschriftartikel aan de groep over de "gevaren" van het toestaan ​​van kinderen om rollenspelgames te spelen zoals zoals D & D.

Nostalgie in video! 

Family Video! Gen Z miste het tijdperk toen het huren van video's de plek was om te zijn voor alle film Geeks vanwege de beschikbaarheid van Netflix en vele andere streamingdiensten tegenwoordig (ja, je moet daadwerkelijk rijden of lopen om die blockbuster -film te bekijken)

Dit seizoen, Steve En Robin's werk in Scoops Ahoy in het winkelcentrum is vervangen door een functie in een video -verhuurwinkel. Het spreekt voor zich dat video -huurwinkels een nietje waren van de popcultuur uit de jaren 80 en jaren 90, dus het is logisch dat ze een belangrijke rol in deze show zouden hebben die gedijt op nostalgie!

Hawkins in stijl

De jaren 1980 zullen altijd worden herinnerd voor hun mode! Vickie, de voormalige bandgenoot van Robin gedraaid-crush die ze tijdens het vierde seizoen zwijmde, lijkt op een razendere manier op een ander adolescent idool uit de jaren 1980. Vickie lijkt te zijn gemodelleerd naar Molly Ringwald, specifiek na haar eigenzinnige "mooie in roze" personage, Andie, met haar korte rode haar en haar onderscheidende hat-and-slouchy-jacket look.

Freddie in het vlees

En niets anders roept de jaren 1980 op als ... Freddy Krueger! In het nieuwe seizoen van "Stranger Things" speelt acteur Robert Englund Victor Creel, die wordt vergeleken met Michael Myers, de horror -schurk uit de Halloween -serie. Deze krijgt een touch -meta, maar we zouden niets minder verwachten van 'vreemde dingen'. Freddy Krueger van "Een nachtmerrie op Elm Street, "die dit seizoen ook wordt genoemd, was een iconische horrorfiguur die Englund zelf speelde.

Hoewel de jaren 1980 lang geleden lijken, lijken ze, dankzij Stranger Things, nu in onze handen te zijn! Terwijl Gen Z er door wordt aangetrokken voor de sfeer en esthetiek, leven 80s baby's voor de nostalgie.

De lente is zo'n prachtig seizoen om naar buiten te gaan, zorgeloos te zijn en, in de woorden van Kate Bush, "de heuvel oprennen", maar toch zoals in Vreemde dingen... De lente komt met een beetje angst omdat we weten wat de volgende stap is ... Halloween! 

FunkoFunko popFunko popsGabbiegiftstarGiftGift ideasHalloweenSpringStranger thingsYear 2022