miniature animals from clay

Miniatuurdieren van klei maken is een eenvoudig project dat kinderen betrokken en druk bezig houdt. Dit how-to-artikel leert je hoe je een varkens-, slang-, hamster- of cavia kunt maken met slechts een paar eenvoudige materialen. Een miniatuurdier is een creatie van plastic, rubber of ander materiaal om eruit te zien als een dier dat veel verzamelaars deze verzamelen, evenals mensen die ze in films gebruiken. Miniatuurdieren hebben verschillende schalen en maten, dus er is iets voor iedereen. Het proces van het maken van een miniatuurdier Van klei is vrij eenvoudig. Het enige dat u nodig heeft, is wat klei en de benodigdheden die nodig zijn om een ​​klein dier te creëren. THier zijn verschillende manieren om dieren te maken die kunststoffen, rubber of ander materiaal gebruiken, maar het maken van een dier uit klei is de gemakkelijkste methode. Het eerste dat je nodig hebt voor deze how-to is een bal van klei. Je kunt je dier uit elke klei maken, maar de beste zijn luchtdrogende kleien omdat ze gemakkelijker zijn om mee te werken en langer mee te gaan. Als u uw dier een mooie glanzende jas wilt geven, gebruik dan wat afdichtmiddel op waterbasis zoals vloeibare acryl of vernis. Het volgende dat je nodig hebt, is een tandenstoker voor het beeldhouwen van kleine details zoals ogen en mondgaten. Ten slotte, voor het scheuren van klei, pakt u elk oud potlood dat tot de NUB is geslepen! Zodra alle materialen zijn verzameld, begint u met het rollen van de bal van klei tussen uw handen totdat deze zich vormt.

Stappen bij het maken van miniatuurdieren

Stap een:

- Begin met een bal van klei en maak het plat om een ​​rechthoekige vorm te maken. - Rol deze rechthoekige vorm tussen uw handpalmen om in de randen en hoeken te komen en gebruik vervolgens uw vingertoppen om deze glad te maken. - Blijf de klei rollen totdat deze een lange slangachtige vorm wordt. Dit is hoe je een stekelvarken maakt!

Stap twee:

- Maak het hoofd door om te beginnen twee grote ovalen te vormen en neem vervolgens een kleiner ovaal om het gezicht van het dier te maken. - Neem twee kleine kopjes om te vormen voor oren en maak ogen door de punt van uw vinger net iets in het midden van elk oog neer te drukken. Druk vervolgens naar beneden om een ​​vouw in elk oog te maken om het eruit te laten zien alsof het open is. - Maak de tanden door naar beneden te drukken en lijnen te maken over het gezicht van uw dier. Druk vervolgens naar beneden om een ​​vouw in elke tand te vormen om ze scherp te maken en gebruik vervolgens een klein stukje klei om te vormen en in twee tanden te bochten voor elke kant van de mond.

Stap drie:

- Neem een ​​afgeronde beker om de snuit te maken en gladder alle randen van de klei glad door te rollen tussen je handpalmen. - Details toevoegen om uw stekelvarken te laten opvallen! U kunt strepen toevoegen door lijnen te maken met een botermes of gewoon door uw vinger te gebruiken. Gebruik een vochtige doek om extra materiaal af te vegen dat u niet uit het lichaam van het stekelvarken wilt wegvagen. - Maak vervolgens een slang met je klei! Houd er rekening mee hoe slangen bewegen en hoe ze eruit zien om de jouwe in een nauwkeurig wezen te vormen.

Stap vier:

- Maak het hoofd door om te beginnen twee grote ovalen te vormen en neem vervolgens een kleiner ovaal om het gezicht van het dier te maken. Dit is hoe je een hamster of cavia maakt! - Neem twee kleine kopjes om te vormen voor oren en maak ogen door de punt van uw vinger net iets in het midden van elk oog neer te drukken. Druk vervolgens naar beneden om een ​​vouw in elk oog te maken om het eruit te laten zien alsof het open is. - Maak de tanden door naar beneden te drukken en lijnen te maken over het gezicht van uw dier. Druk vervolgens naar beneden om een ​​vouw in elke tand te vormen om ze scherp te maken en gebruik vervolgens een klein stukje klei om te vormen en in twee tanden te bochten voor elke kant van de mond.

Stap vijf:

- Neem een ​​afgeronde beker om de snuit te maken en gladder alle randen van de klei glad door te rollen tussen je handpalmen. Gebruik vervolgens een vochtige doek om extra materiaal af te vegen dat u niet uit het lichaam van de hamster wilt stoten.

Stap zes:

- Lijm je dieren aan elkaar met witte lijm of laat ze op zichzelf staan ​​met ambachtelijke draad! Je kunt je dieren houden hoe je ze maakt, of schilderen op hoe je zou willen.

Stap zeven:

Laat je kleine dieren ten slotte drogen en uitharden. Nadat ze 24 uur zijn opgedroogd, kun je ze hun huis geven in een aquarium of terrarium! Dit eenvoudige project is perfect voor kinderen en is een uitstekende manier om ze bezig te houden met creatief spel. Of u dit weekend op zoek bent naar iets leuks en goedkoops of wilt wat Nieuwe ideeën over hoe u uw kind kunt bezetten tijdens de zomermaanden, we hopen dat deze instructies helpen!
Miniature animals from clay