The History of Christmas – Where It All Began

De geschiedenis van Kerstmis is lang. Het heeft zijn wortels in heidense feesten en dateert uit het oude Rome. Er zijn veel verschillende theorieën achter de oorsprong van Kerstmis, maar er zijn twee heersende ideeën; Die kerst herdenkt de geboorte van Jezus op 25 december of viert de geboorte van Mithras tijdens de winterzonnewende. Of je nu van carolling houdt, een boom versieren of cadeautjes openen.

De relevantie van Kerstmis voor de wereld

Kerstmis is een vakantie Dat is onderdeel geworden van onze culturele scène, en we zijn het aan onszelf verschuldigd om te weten waar het allemaal begon! De geschiedenis van Kerstmis dateert terug tot het oude Rome. Er zijn veel verschillende theorieën achter de oorsprong van Kerstmis, maar er zijn twee heersende ideeën; Die kerst herdenkt de geboorte van Jezus op 25 december of viert de geboorte van Mithras tijdens de winterzonnewende. Christenen namen de heidense viering over om het christendom populairder te maken bij zowel heidenen als Romeinen. In sommige delen van Europa vieren mensen in feite nog steeds beide vakanties tegelijkertijd op 25 december.

Wat is Kerstmis?

Kerstmis verwijst naar de massa cadeautjes, kerstbomen, decoraties en familietijd die gepaard gaan met de vakantie. Een lange geschiedenis leidde echter tot nu toe, waardoor de oorsprong veel interessanter werd dan sommigen zouden verwachten. Hoewel de meeste mensen geloven dat onze viering van Kerstmis begon in de tijd van Jezus, kwam het eeuwen later.

Aanwijzingen voor zijn oorsprong: Mithras en 25 december

Hoewel de meeste mensen geloven dat onze viering van Kerstmis begon in de tijd van Jezus, kwam het eeuwen later als gevolg van heidense festivals die christenen hebben geadopteerd. Er zijn veel verschillende theorieën achter de oorsprong van Kerstmis, maar er zijn twee heersende ideeën; Die kerst herdenkt de geboorte van Jezus op 25 december of viert de geboorte van Mithras tijdens de winterzonnewende. In het oude Rome werd de winterzonnewende gevierd als een essentiële heidense vakantie die bekend staat als Dies Natalis Solis Invicti ("De verjaardag van de onoverwinnelijke zon") voor de god Mithras. Deze viering voorspelde de wedergeboorte van de natuur, en veel mensen geloofden dat het de geboorte van een grote redder markeerde die redding zou brengen naar de mensheid. Tegenwoordig geloven veel historici dat Kerstmis is ontstaan ​​als een mix van deze twee feesten; Jezus 'geboorte en de winterzonnewende. Hoewel er geen historische gegevens zijn die het bewijzen (zoals de meeste werden vernietigd tijdens de oorlogen die volgden op de conversie van Constantijn), geloven velen dat dit het geval is.

Waarom 25 december?

Er zijn verschillende theorieën waarom 25 december werd gekozen. De meeste historici geloven echter dat het zijn wortels heeft in de heidense viering van Natalis Solis Invicti, die plaatsvond in dezelfde periode en samenviel met Jezus 'geboorte. Wat de oorsprong ook is, één ding is zeker; Kerstmis vandaag bestaat uit een combinatie van zowel heidense als christelijke overtuigingen. Hoewel de geschiedenis lang is, is de viering die we vandaag kennen door veel verschillende landen wereldwijd aangenomen.
History of christmas