naves de star trek

De boodschap van Star Trek is om te verkennen. Het bevordert eenheid en verspreidt vrede over de federatie. De originele serie, die in première ging in 1966, is vertaald in meer dan een dozijn talen met follow-upshows als "The Next Generation" en "Deep Space Nine." Star Trek: Discovery's première op 24 september is 50 jaar sinds de eerste serie uitgezonden. Star Trek is een Science Fiction Show Dat is al meer dan 50 jaar in de lucht. Het gaat over verkenning en eenheid, het verspreiden van vrede gedurende de Melkweg. De originele serie ging in première in 1966. Het is vertaald in meer dan 12 verschillende talen met follow-upshows zoals "The Next Generation" en "Deep Space Nine". Star Trek: Discovery's première op 24 september is 50 jaar sinds de eerste serie uitgezonden.

De impact van Star Trek op de wereld

Het is belangrijk om op te merken hoeveel impact deze show heeft gehad op televisie, onze cultuur en de wereld. De show was een van de vele inspiraties voor Gene Roddenberry om te creëren wat bekend zou worden als Earth Day in 1970, die onze planeet, het milieu en een gezondere toekomst vierde. Star Trek bevordert verkenning van andere werelden. Het laat zien hoe de mensheid het potentieel heeft om zich als één te verenigen door deze verkenning. De Federatie, een regering in de stijl van de Verenigde Naties die niet is aangesloten bij een planeet maar de hele mensheid vertegenwoordigt, is een uitstekend voorbeeld van hoe we deze technologie kunnen gebruiken om onze grenzen uit te breiden en opnieuw te ontdekken waartoe we in staat zijn.

Waarom we van Star Trek houden

Star Trek is tijdloos. De lessen die het leert, zijn al tientallen jaren relevant gebleven en zullen waarschijnlijk in de komende jaren blijven. Wat Star Trek anders maakt dan andere sci-fi-shows, is dat het een bericht van hoop bevat. Het leert ons om anderen te respecteren en bereid te zijn om meer over hen te leren. Dit zijn de waarden die we moeten omarmen om vreedzaam te leven met onze buren.

Star Trek - Boodschap van hoop

Star Trek werd gedragen uit een verlangen van Schepper Gene Roddenberry om een ​​betere samenleving af te beelden - een vrij van armoede, hebzucht en oorlog. De slogan van de show is "oneindige diversiteit in oneindige combinaties". Het is een boodschap van hoop dat alle verschillen kunnen worden gebruikt om mensen te verenigen. Bovendien bevordert de show het concept van een betere toekomst voor iedereen. Het laat ons zien wat we moeten doen om daar te komen en waarom we dit zelfs moeten doen. Het feit dat deze romantische toekomst nog moet uitkomen, verandert niet dat het zou kunnen gebeuren.

Star Trek's Future - een van vrede en welvaart

In "The Next Generation", legt Captain Picard een vrouw uit waarom hij ervoor koos om zich bij Starfleet aan te sluiten en zei: "Ik wilde het universum zien." In één aflevering vraagt ​​Q hem wat hij zal doen als er geen toekomst is voor de mensheid. Hij antwoordt: "Ik zal er een vinden." De toekomst van de makers van Star Trek heeft onze verschillen in het verleden overstegen en een meer welvarende samenleving geworden die wordt aangedreven door compassie en wetenschap.

Star Trek - Unity and Peace

Kapitein Picard zegt: "De verwerving van rijkdom is niet langer de drijvende kracht in ons leven. In plaats daarvan werken we om onszelf en de rest van de mensheid te verbeteren." De Federatie is georganiseerd om de vrije uitwisseling van ideeën mogelijk te maken zonder individuele creativiteit of vooruitgang te onderdrukken. Dit is de vrijheid die we moeten hebben en beschermen als we in een meer vreedzame samenleving willen leven. De Federatie heeft duidelijk gemaakt dat ze andere planeten niet zullen binnenvallen of onder controle zullen brengen. Dit komt omdat ware rijkdom komt van het uitwisselen van ideeën, informatie en Producten met verschillende culturen, dus iedereen haalt er iets uit.

Star Trek laat ons zien wat we nodig hebben om te leren

Hoewel sommige mensen geloven dat mensen in hart en nieren gewelddadig blijven, zijn anderen ervan overtuigd dat we de hebzucht en strijd kunnen achterlaten die ons vaak hebben geteisterd. Star Trek laat ons zien wat we moeten doen om daar te komen en waarom we dit zelfs moeten doen. De originele serie, in première in 1966, heeft een vertaling van meer dan een dozijn talen met follow-upshows als "The Next Generation" en "Deep Space Nine."
LessonsStar trek